Léčba pohybem

Léčba pohybem, sluncem a vodou.

Každé ráno a večer provádíme dechová cvičení, tělesné pozice, relaxujeme. Léčba pohybem má mnoho efektů. Nejen upevnění naší fyzičky, ale i mysli. Naše myšlenky vvěnujeme jednotlivým dílčím pohybům a všímáme si, jaké to je, jak to cítíme a co nám to přináší.

 

Jogínské zkušenosti při léčbě pohybem  nejsou podmínkou. Též muži jsou vítáni. Pobyt je vhodný pro osoby libovolného věku.

Klid, aktivní odpočinek a čas pro sebe. Cvičení,  plavání, chůze případně běh okolo moře, vše v jedné velké intenzitě, kterou si nastavuje každý podle svého. To vás během týdne promění.

Jóga u moře 2018 je vhodná pro ženy libovolného věku a bez ohledu na kondici. Tu si zde spravíte.   Každý své cvičení přizpůsobuje vlastnímu tělu, jeho potřebám.  Zaznamenáváme pocity a změny v těle během cvičení a po něm.  Výsledkem je vzájemné ovlivňování těla a mysli:  „léčba jógou“.

Léčba světlem

 

Intenzivní sluneční světlo, slunce. zářící už velmi brzy po svém východu, pozitivně ovlivňuje naše zdraví. Jen pouhý pobyt v něm léčí deprese. Můžeme to chápat také jako opak dnes tolik pobytů ve tmě, kdy se při přemýšlení v temnotě vrací k člověku starosti. Podle slov Prof. Heleny Illnerové možná některému člověku týdenní pobyt s přemýšlením ve tmě pomůže, ale stejně tak  mu pomůže pobyt v nádherné přírodě. Pohyb u mořské vody, lemované spoustou zeleně. Na druhé straně v Trpanji, malém zapomenutém městečku vás nebude rušit světelný smog, můžete si při večerní procházce kolem moře užít opravdovou tmu, bez umělého osvětlení při cestě.

Požitky

Umocnění prožitku z ásán, provedených pár centimetrů od vodní hladiny. Další relaxace a meditace po svém, ruku v ruce s plaváním.

Výsledky

Léčba pohybem na poloostrově Pelješac.

Sklízí je všichni zúčastnění: Regenerace nervového systému, utužení fyzické kondice, upevnění pohybového aparátu a dokonce i regulace váhy. Každodenní plavání, cvičení a relaxace znamená velké posílení fyzické kondice, je dáno pravidelným opakováním pohybu. Pomůžeme upevnit vaši disciplínu, intenzitu pohybu si ale určí každý sám. Proto rekondici zvládne každý.

 

Poskytovatel zdravotního programu:

Spolek Večernice, lektorka  Pavla Hobstová

 

Jak na léčbu pohybem v zimě:

Adventní kalendář Večernice: myslete na sebe, soustřeďte se

Léčba pohybem

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *